STARTAR NÄSTA ÅR

vi ses hösten 2020

Om du är intresserad

Du som ska börja i klass 9 och vill anmäla ditt intresse för våra utbildningar inför hösten 2020 kan kontakta oss (mejla info@gfwg.se) för att komma med på vår mejllista för information, bli inbjuden till Öppet hus och övriga aktiviteter.

Färdighetsprov

Våra utbildningar har estetisk särskild variant vilket innebär att du kallas till ett färdighetsprov inom det estetiska omårdet som sen tillgodoräknas dig, ihop med ditt slutbetyg. Det innebär att du kan höja din intagningspoäng genom färdighetsprovet.

Alla som söker våra utbildningar kommer att kallas till ett färdighetsprov under våren 2020.

Öppet Hus, 15 januari 2019

För alla potentiella elever och deras föräldrar berättade vi om det nystartade Waldorf­gymnasiet som till hösten 2019 2020 erbjuder Samhälls­vetenskapligt program och Natur­vetenskapligt program med estetisk variant.

Under kvällen fick besökarna träffa lärare och ledning på skolan, tidigare elever på Waldorf­gymnasium och höra mer om vår profil mot inter­nationella utbyten, hållbarhets­frågor och kreativ inlärning. 

Programmet för dagen

c:a 17.00 Musik av Emil Pernblad och Petter Rosenlundh

c:a 17.20 Presentation av skolans ledning och lärare, nuvarande elever på Waldorfgymnasiet i Stockholm, och f.d. elever

c:a 17.40 Mingel, frågestund, förfriskningar

c:a 18.10 Presentation av skolans ledning och lärare, nuvarande elever på Waldorfgymnasiet i Stockholm, och f.d. elever

c:a 18.30 Mingel, frågestund, förfriskningar

Lokalbrist ger skolstart 2020

Styrelsen och ledningsgruppen för Göteborgs Waldorfgymnasium har fattat beslutet att inte starta upp verksamheten till hösten 2019. Svårigheten med att hitta ändamålsenliga lokaler i Göteborgs innerstad har inneburit att vi inte kan presentera något färdigt avtal på en lokal för intresserade elever i dagsläget. Det mest ansvarsfulla gentemot dessa tycks oss vara att i god tid till omvalet ge besked om att vi behöver skjuta upp vår skolstart. Våra ungdomar ska få gott om tid för att kunna göra ett övertänkt omval. Vi önskar dem all lycka till med detta och beklagar förstås att inte ha möjligheten att hälsa dem välkomna till oss redan i höst.

Under nästa läsår kommer vi att ha god tid på oss att ordna lokaler och om vi under hösten får tillräckligt med intresseanmälningar kommer vi även se till att bereda plats för en årskurs 2 i augusti 2020. Arbetet fortsätter oförtrutligt.