vi hoppas kunna starta inom en snar framtid

Vi vill tacka alla elever, föräldrar och övriga som varit i kontakt med oss och önskat ett Waldorfgymnasium hösten 2021. Att starta en ny skola och göra sig känd som ideell aktör är inte lätt, särskilt inte under en pandemi. Vi tror i dagsläget inte att vi kommer kunna hinna sprida nyheten om ett nytt gymnasium och få tillräckligt många sökande för att kunna starta en utbildning, med de kvalitetskrav vi har. 

Vi är fortsatt övertygade om att Göteborg och världen behöver ett Waldorfgymnasium: ”We will rebuild, reconcile, and recover” (Amanda Gorman 2021), och hoppas kunna återkomma med en etablering inom en snar framtid.

/Styrelsen för Göteborgs Waldorfgymnasium

Utomhusträffar

Är det viktigt för dig att träffa en människa och inte bara en skärm?

Vi kan ordna covid-säkra utomhusträffar för några intresserade elever åt gången. Hör av dig på info@gfwg.se om du är intresserad.

Lokaler

Vi finns på Falkgatan 7 vid Redbergsplatsen, med alldeles nyrenoverade lokaler och tillgång till professionellt utrustade facksalar: danssalar, blackbox, verkstad, mörkrum, musikrum.

Digitalt Öppet hus 28 januari

Nyfiken på Göteborgs Waldorfgymnasium? Vi hade digitalt Öppet hus torsdag 28 januari kl 18.30–19.30, på Google Meet. Vi kommer presenterade skolan, vår profil, och vad waldorfpedagogik är för något. Det fanns också möjlighet att ställa frågor och chatta med några av våra lärare. Här kan du se vår presentation av skolan:

Om du är intresserad

Du som går i grundskolan och vill anmäla ditt intresse för våra utbildningar inför hösten 2021 kan kontakta oss (mejla info@gfwg.se) för att komma med på vår mejllista för information, bli inbjuden till Öppet hus och övriga aktiviteter.

Färdighetsprov

Våra utbildningar har estetisk särskild variant vilket innebär att du kallas till ett färdighetsprov inom det estetiska omårdet som sen tillgodoräknas dig, ihop med ditt slutbetyg. Det innebär att du kan höja din intagningspoäng genom färdighetsprovet.

Alla som söker våra utbildningar kommer att kallas till ett färdighetsprov under våren 2021.

Scroll Up